Székelyhon.ro
Rss Facebook oldal Twitter oldal Iwiw oldal Google +1 oldal
Szórakozás főoldal

Négy korcsolyapálya Marosvásárhelyen

Fancsali Attila | 2010.11.16. [15:42] | Utolsó módosítás: 2010.11.16. [17:11]

Idén négy helyszínen hódolhatnak kedvenc időtöltésüknek a marosvásárhelyiek: a város központjában, a Víkendtelepen, a Ligetben, valamint a Somostetőn. A Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal csütörtökön kezdi meg a Színház téri korcsolyapálya felállítását.

korcsolyapalya_marosvasarhely8_b

A hivatal közterületekért felelős osztályának vezetője, Mircea Moldovan megkeresésünkre elmondta: csütörtökön látnak hozzá a Színház téri korcsolyapálya felállításához. „600 négyzetméter lesz a területe, és az a téren zajló munkálatok miatt idén közelebb kerül a buszmegállóhoz. Az, hogy mikortól vehetik birtokukba a sportág kedvelői, főként az időjárástól függ, de mi azt szeretnénk, ha december elsejétől már technikailag készen állna. A tervek szerint a karácsonyi díszkivilágítás bekapcsolásával egy időben nyitnánk meg hivatalosan” – mondta Moldovan.

Ugyanannyit kell fizetni

Az árak a tavalyihoz képest nem változnak. A belépésért továbbra is 8 lejt, míg a korcsolya-bérlésért 12 lejt kell fizetni. „Azért kerül 12 lejbe a kölcsönzés, hogy így ösztönözzük az embereket arra, hogy vásároljanak korcsolyát” – mondta az osztályvezető. 2010 január végéig több mint 15.000 marosvásárhelyi vette igénybe a korcsolyapályát. Moldovan hozzátette, ebben az idényben a Somostetőn is szeretnének kialakítani egy pályát a gyerekek számára, ahol „idén is üzemeltetjük a szánkópályát, amelyen sízni is lehet” – mondta.

A Víkendtelep ügyvezető igazgatója, Ioan Cârcu közölte, ha legkevesebb öt egymást követő napon mínusz 10 fok alá csökken a kinti hőmérséklet, akkor a csónakázónál is kialakítják a természetes jégpályát.

Ha lesz pénz, megnyílik a fedett műjégpálya

Horaţiu Cioloboc, a Maros Sportklub igazgatója elmondta: lehetséges, hogy az ünnepekre megnyitják a fedett műjégpályát. „Áprilisban a tanügyminisztérium kiutalt számunkra 5,5 millió lejt, amit szeptemberben kaptunk meg ténylegesen, így hozzáláttunk a munkálatokhoz. Nemrég értesítettek, hogy további ötmilliót kapunk. Ha ez a pénz időben megérkezik, akkor le tudjuk zárni a Román Televízió marosvásárhelyi stúdiója felőli oldalát, és üzembe helyezhetjük a létesítményt” – közölte Cioloboc.

Hozzátette: még további 1,5–2 millió euró kellene a munkálatok teljes befejezéséhez. „A lelátók székeire, az öltözők berendezésére, az elektromos eredményjelző táblára, a műjég betakarására szolgáló speciális védőburkolatra további pénzre lesz szükség. Utóbbinak köszönhetően akár kosár-, kézilabdameccset, koncertet is lehet majd itt szervezni” – mondta. Amikor elkészül, az igazgató szerint a marosvásárhelyi lesz Kelet-Európa legmodernebb hasonló jellegű létesítménye.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
3.
Anonim
2010.11.16., kedd [22:13]
a parkoloba sportcsarnokot a szinhazbejarathoz mufuves focipalyat aszobrok helyett popcorn es vattacukorgepet a zoldbe focipalyat a kriptaba szellemvasutat a tetore body jumpingot a marvanylapokra korcsolyapalyat a templomtornyok koze drotkotelpalyat a ter ala uszodat es hangszorokat te iubesc la disperare dallal a ter ele autobuszpalyaudvarral es repuloterrel felszerelt agyremkilovokozpontot penznyelo automataval es bologato tanacsosautomataval
2.
Anonim
2010.11.16., kedd [19:12]
jut egy FLOREANAK egy MAJORKANAK egy SONYINAK es egy LOCINAK
1.
Anonima
2010.11.16., kedd [17:45]
Es a Florea fele korcsolyapalyak mennyit vesznek el a varos penzebol? Eleg lenne egy is ennek a varosnak, a regi, jol bevalt a Ligetben. Manapsag sportolni is ugy mennek a gyerekek, hogy eppen lemennek a lifttel es maris ralephetnek a jegre! Nehogy elfaradjanak a sok gyaloglastol amig elmennek a Ligetbe, Weekendre. Ugye "tisztelt" narancssargak, jol jon egy kis penzkoltes meg az unnepekre.... nem veszi senki sem eszre hogy meg egy-ket zseb megtelik mellette....
Hozzászólások3