Székelyhon.ro
Rss Facebook oldal Twitter oldal Iwiw oldal Google +1 oldal
Szórakozás főoldal
Találatok: 512    Oldalak:   <<  Előző  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15   Következő  >>
Az Év fája Európában - vetélkedő

A Polgár-Társ Alapítvány által szervezett versenyhez hasonlóan a partnerszervezetek Európa más országaiban is megszervezték a megmérettetést (Csehország, Szlovákia, Magyarország, Bulgária), melynek gyõztesei közül február 7 – március 6 között mérhetik össze „erejüket” és ennek eredményeként dõl el hogy melyik fa lesz az Év fája Európában.

 
Táncház Sepsiszentgyörgyön

Évadnyitó táncházat tartanak szeptember 25-én, pénteken 21 órától a Tamási Áron Színház előcsarnokában.

 
Beszélgetés Bedő Imrével

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács szervezésében Különösen sújtja a férfivá válást a XXI. század? címmel július 16-án 19 órától a csíkszeredai unitárius templomban (Száz Endre u. 19. sz.) előadásra és beszélgetésre kerül sor Bedő Imrével, a Férfiak Klubja alapítójával.

 
Ezer Székely Leány Napja

Július 4-én tartják az Ezer Székely Leány Napját a csíksomlyói nyeregben Csíkszereda Polgármesteri Hivatala, a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes és az Ezer Székely Leány Napja Alapítvány szervezésében.

 
Folk hétvége Sepsiszentgyörgyön

A 25 éves Háromszék Táncegyüttes és Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa a Hagyomány évében április 10-11. között második alkalommal rendezi meg a Folk hétvégét Sepsiszentgyörgyön.

 
Pokoli és mennyei történetek

Vujity Tvrtko tart filmvetítéssel egybekötött előadást Kovásznán, Sepsiszentgyörgyön, Székelyudvarhelyen és Ozsdolán.

 
Húsvétra hangoló Székelyudvarhelyen

A székelyudvarhelyi Haáz Rezső Múzeum újabb múzeumpedagógiai programra várja a fiatalokat, ezúttal a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódóan.

 
XXIII. Hargita Megyei Farsangbúcsúztató

Kászon község falvaiban rendezik meg február 14-én a megyei farsangbúcsúztatót, amelyen Hargita megyei hagyományőrző csoportok vesznek részt: Alsósófalva, Csíkborzsova, Csíkcsicsó, Csíkmenaság, Csíkszentdomokos, Csíkszentkirály, Csíkszentsimon, Csobotfalva, Gyergyóditró, Gyergyóremete, Gyergyószárhegy, Szentegyháza és Kászonaltíz.

 
Népzenei visszatekintés az I. világháborúra

Ferenc Jóska fújatja a trombitát címmel tart népzenei visszaemlékezést a székesfehérvári Kákics zenekar január 9-én 17 órától Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának gyűléstermében.

 
Advent a csernátoni múzeumban

A csernátoni Haszmann Pál Múzeum és a Pántlika Néptánccsoport Csodaváró programot hirdetett az adventi időszakra.

 
Múzeum plusz a Haáz Rezső Múzeumban

Rendhagyó eseményre várják az érdeklődőket a székelyudvarhelyi Haáz Rezső Múzeumban december 9-én 18 órától. A Múzeum plusz keretében ez alkalommal a képzőművészet a téma.

 

[Archív]

XIII.Csángó Nap

XIII.Csángó Nap

Tizenharmadik alkalommal szervezik meg a Csángó Napot, melynek rendezvényei a moldvai csángó kultúra értékeire irányítják a figyelmet.

 
Erdélyi Prímások Találkozója

Tizenhetedik alkalommal szervezi meg a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes az Erdélyi Prímások Találkozóját november 13-14-én. Idén a rendezvény fókuszában a Székelyföld és az innen elszármazott nemzetrészek zenéje lesz.

 
Erdélyi Magyar Hivatásos Táncegyüttesek találkozója

Tizedik alkalommal szervezik meg az Erdélyi Hivatásos Táncegyüttesek találkozóját, melynek házigazdája idén a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes.

 
Babahordózó napok

A Csíki Anyák Egyesülete két napos rendezvényt tart október 10-én és 11-én a megyeháza márványtermében.

 
Magyarország az első világháborúban

Folytatódik a Balassi Intézet – Magyarország Sepsiszentgyörgyi Kulturális Központja által szervezett A magyar nemzet története című előadás-sorozat.

 
Kelet felől jön egy vonat...

A Székely Nemzeti Múzeum Bartók termében mutatják be szeptember 22-én 19 órától a Kelet felől jön egy vonat... című első világháborús emlékműsort.

 
Magyarországi turnéra indul a Hargita Együttes

Szeptember 12-én magyarországi turnéra indul a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes. A tervek szerint a 16 nap alatt a társulat 12 helységben tizennyolcszor lép színpadra.

 
Kovásznai Városnapok

Városnapokat tartanak Kovásznán szeptember 4-7. között. A tizenhetedik alkalommal sorra kerülő rendezvény színes programkavalkáddal várja a kicsiket és nagyokat egyaránt.

 
Míves Emberek Sokadalma

Az Artera Alapítvány szervezésében tizenötödik alkalommal kerül sor július 18-20. között Székelyudvarhelyen a Míves Emberek Sokadalmára a Székely Támadt várban.

 
Találatok: 512    Oldalak:   <<  Előző  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15   Következő  >>