Székelyhon.ro
Rss Facebook oldal Twitter oldal Iwiw oldal Google +1 oldal
Szórakozás főoldal
Találatok: 31    Oldalak:   <<  Előző  1 2   Következő  >>
Öt városban a Két székely

Lukács Csaba rendező és Marossy Géza operatőr Két székely című dokumentumfilmjét mutatják be Székelyudvarhelyen, Csíkszeredában, Sepsiszentgyörgyön, Kovásznán és Kolozsváron. A vetítések után közönségtalálkozókat tartanak az alkotókkal.

 
Filmbemutatók Csíkszeredában

Kettős filmbemutatóra várják a közönséget április 23-án 18 órától a Hargita Megyei Kulturális Központ pinceklubjába: Bálint Arthur és Fecső Zoltán székelyudvarhelyi alkotók legújabb munkáit lehet megtekinteni.

 
Dokumentumfilm-bemutató

Bálint Arthur Állatvásár című dokumentumfilmjét mutatják be április 2-án 18 órától a Hargita Megyei Kulturális Központ pinceklubjában (Csíkszereda, Temesvári sugárút 4. szám).

 
Dokumentumfilm-bemutató

A Hargita Megyei Kulturális Központ pinceklubjában mutatják be március 17-én Vargyasi Levente és Kinda István Meszesek című néprajzi dokumentumfilmjét.

 
Dokumentumfilm-bemutató

A sepsiszentgyörgyi Lábas házban mutatják be december 4-én 18 órától a Meszesek című néprajzi dokumentumfilmet.

 
13. Filmtettfeszt Székelyföldön is

Éppen száz évvel ezelőtt, 1913-ban mutatták be Janovics Jenő Sárga csikó című filmjét. Mivel a színidirektor első mozgóképes munkájából csupán töredékek maradtak fenn, egy másik filmjét, a Világrémet vetítik az idei Filmtettfeszt csúcspontjaként.

 
A TIFFszereda 2013 műsora

Az Erdélyi Nemzetközi Filmfesztivál első csíkszeredai kiadását, a TIFFszeredát június 26-30 között tartják.

 
Jankovics Marcell filmvetítése Székelyföldön

Székelyföld több városába látogat Jankovics Marcell. A Magyar népmesék, a Fehérlófia és a János vitéz rendezőjének legújabb animációs alkotását, Az ember tragédiáját tekintheti meg a székelyudvarhelyi, sepsiszentgyörgyi és brassói közönség. Részletek a kattintás után.

 
Nagyon rövid filmek fesztiválja Székelyudvarhelyen

A nagyvilág számos országában szervezik meg a Rövidfilmek Nemzetközi Fesztiválját, a Festival International des Tres Courts egyetlen produkciója sem haladja meg a három percet.

 
4. Metrion Animációs Filmfesztivál

Maff Kávé néven tartják meg május 3-án és 4-én a 4. Metrion Animációs Filmfesztivált a székelyudvarhelyi Művelődési Házban. Program a kattintás után.

 
British Documentary filmfesztivál Marosvásárhelyen

Idén nyolc angol dokumentumfilmet tekinthetnek meg díjmentesen mindazok, akik március 2-24. között ellátogatnak a marosvásárhelyi Művész (Arta) moziban megrendezett British Documentary filmfesztiválra. Részletek a kattintás után.

 
ALTER-NATIVE filmek a Pinceklubban

A 19. ALTER-NATIVE Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál díjnyertes alkotásait lehet megtekinteni a Hargita Megyei Kulturális Központ Pinceklubjában március 21-én, szerdán délután 18 órától.

 
Dokumentumfilmet vetítenek Rejtő Jenőről

Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa szervezésében a Magyar Kultúra Napja alkalmából  filmet vetítenek a csíksomlyói Hotel Salvatorban január 22., vasárnap 18 órától. Varsányi Ferenc Rejtő és az animáció rejtelmei… című filmje megtekintése után magával a rendezővel beszélgethetnek az érdeklődők.

 
Kopaszkutya – harminc év után második rész

A nagysikerű, blues- és proletrock-életformát bemutató Kopaszkutya című magyar film megjelenése után harminc évvel, a Kopaszkutya kettő 2011. december 8-tól, a magyarországi bemutatóval egyidőben az erdélyi mozikban és filmklubokban is vetítésre kerül. Részletekért kattints ide!

 
A csíkszeredai Cinema 3D programja

Sci-fi, borzongás, nevetés, érzelemkitörések várhatók a héten a Csíki Hírlap szerkesztőségével szembeni 3D moziban. Részletes programért kattints ide!

 
Az Alter-Native 19. Nemzetközi Rövidfilmfesztivál  programja

November 2–6. között zajlik a 19. Alter-Native Nemzetközi Rövidfilmfesztivál, 5 napon keresztül a filmek paradicsomává válik a marosvásárhelyi Kultúrpalota.

 
Drakula árnyéka – dokumentumfilm-vetítés a Sapientián

Október 6-án, csütörtökön 18 órától a Drakula árnyéka – A romániai forradalom kitörésének valódi története című dokumentumfilmet vetítik a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem nagy aulájában.

 

[Archív]

Film.dok 7

Film.dok 7

Hetedik alkalommar rendezik meg a magyar-román dokumentumfilm fesztivált Csíkszeredában. Film.dok 7-et a Szakszervezetek Művelődési Házában tartják szeptember 19. és 25. között.

 
Régi idők ezer leánya

Ezzel a címmel készült dokumentumfilm melyet június 28-án, kedden 19 órától a Csíki Játékszín Hunyadi László Kamaratermében mutatnak be.

 
Kászoni Hagyományok – Betlehemezés

A kászonaltízi kultúrotthonban június 19-én, vasárnap este 20 órától a Kászoni Hagyományok – Betlehemezés című filmet vetítik.

 
Találatok: 31    Oldalak:   <<  Előző  1 2   Következő  >>